marți, 20 mai 2008

de ce generalizam?

TOATA lumea trebuie sa voteze(si minorii?) MANELISHTII sunt prosti(si cei care au bani si se descurca mai bine decat un preshedinte?) BLONDELE sunt proaste(pana si judecatoarea de la arad?) BARBATZII sunt porci(pana si sotzul tau care tzi-a facut copii normali?) TOTZI cred ca esti frumoasa(pana si cei care te considera urata?) TOTZI te respecta?(pana si cei care te calca in picioare?) TOTZI te cunosc(pana si strabunica mea te stie?) Cine STIE,CUNOASTE(stiu cum arata Monalisa,dar nu o cunosc). Esti un prost[prost=om lipsit de inteligentza,fara judecata,fara minte(chiar esti?)]
Nu mai generalizatzi , pentru ca nu totul "e"!!!

2 comentarii:

kog spunea...

Problema cu generalizatul este mult mai complexa. Ea se naste din placerea noastra masochista de a vedea doar defectele unor persoane si nu si calitatile. Aruncam o privire superficiala asupra celorlalti si generalizam. Asa se intampla in Italia unde din cauza a cateva sute de tigani(nu rromi) un popor de 22 milioane este considerat a fi format doar din hoti, violatori, criminali, etc. La fel se intampla cu mult mediatizatii "emo". Din intamplare s-au sinucis doi emo si acum toata lumea spune: "Emo sunt sinucigasi". Nimeni nu se gandeste ca ei aveau probleme si s-au sinucis la fel cum ar face-o un rocker, un manelist sau ORICE om de pe planeta. in fiecare zi se sinucid pensionari (vezi stirile de la ora 5 p.m.), dar nimeni nu spune ca toti pensionarii au probleme psihice si sunt sinuciigasi. In cazul manelistilor situatia se schimba. in general manelistii sunt prosti(gradul redus de CULTURA, NU de INTELIGENTA) ii face sa asculte manele, o vad in fiecare zi in oras, facand naveta cu trenul, la facultate, etc. Cunosc si manelisti care contrazic acest fapt, dar ii numar pe degete(acesti asculta manele de placere, este ceea ce le place, imi cer scuze dar nu ii inteleg). Oricum prostia este dovedita pe deplin doar dupa ce discuti cu persoana respectiva.
In tara asta sunt mult mai multi prosti decat manelisti ca de' orice padure are si uscaturi, am vazut rockeri prosti, blonde destepte si cuminti (nu curve), brunete care nu inoada doua vorbe si multe alte tipuri care contrazic sau cel putin incearca sa neutralizeze efectul generalizarii. Ca tot veni vorba de generalizare si de manelisti iata ce am auzit(nu spun de la cine): "Orice manelist e prost, dar nu orice prost e si manelist." ce sa mai spun? nu e nimic de spus, ci doar de gandit. P.S. poate am o problema, poate "stau drept si judec stramb" dar urasc de moarte manelistii. Ce sa fac, asta e un defect al meu.

bagpulistu spunea...

kog esti emo, este?